Stappenplan duurzame inzetbaarheid in 9 stappen

Deel dit artikel

Wil je aan de slag met de duurzame inzetbaarheid in je organisatie maar heb je géén idee hoe je hiermee moet beginnen? Wees gerust, met ons stappenplan duurzame inzetbaarheid in 9 stappen helpen we je graag op weg!

Inmiddels weet je wat duurzame inzetbaarheid is en waarom het belangrijk is, hoe de MDIEU subsidie kan helpen en waarom het ook voor medewerkers van belang is. Je hebt inmiddels alle redenen om duurzame inzetbaarheid serieus te nemen en ermee bezig te gaan binnen de organisatie. Maar hoe pak je dit aan? Waar start je mee? Bij Human Talent Group snappen we maar al te goed dat je niet weet waar je moet beginnen. Daarom helpen we je graag op weg met ons stappenplan: duurzame inzetbaarheid in 9 stappen!

Stappenplan duurzame inzetbaarheid in 9 stappen

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download de whitepaper [146.94 KB]

9 stappen

In 9 stappen aan de gang met jouw duurzame inzetbaarheid, dat moet wel lukken toch? We lichten de stappen kort voor je toe.

  1. Visie & Beleid: Zorg dat de visie en het beleid van de organisatie duidelijk zijn, hoe kijkt de organisatie tegen duurzame inzetbaarheid aan en hoe willen ze het gaan integreren in de organisatie?
  2. Juiste hulpmiddelen: Wat is de organisatie nodig om te starten met duurzame inzetbaarheid? De MDIEU-subsidie? Een nieuw leermiddel zoals een bedrijfsacademie? Stel vast wat er nodig is aan hulpmiddelen om te starten met het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid.
  3. Vertaalslag: Maak een vertaalslag van de visie, het beleid en de hulpmiddelen.
  4. Goede gesprekken: Leer hoe je goede gesprekken kan voeren. Dit is een belangrijk onderdeel van duurzame inzetbaarheid van medewerkers, je stimuleert dit namelijk door goede gesprekken met ze te kunnen voeren. Zorg dat jouw gesprekstechnieken dus goed zijn of misschien beter worden.
  5. Leerhuis: Het kan een goed idee zijn om een leerhuis in te richten voor jouw organisatie.
  6. Duidelijke afspraken: Zorg voor duidelijke afspraken, waar zijn medewerkers aan toe en wat wordt er van ze verwacht qua acties voor hun duurzame inzetbaarheid? En aan welke afspraken moet de organisatie zich houden?
  7. Tools: Stimuleer de inzet van medewerkers met behulp van tools. Onderzoek welke tools er binnen de organisatie passen.
  8. Centraal leerplatform: Creëer een centraal leerplatform waar iedereen alles omtrent leren kan vinden. Zorg dat er geen meerdere plekken zijn waar medewerkers stukjes en beetjes kunnen vinden, maar dat alles op één plek staat en makkelijk te vinden is. Dit is je centrale leerplatform.
  9. Nazorg: Blijf in gesprek, met zowel medewerkers als directie. Hoe gaat het met de duurzame inzetbaarheid, wat zijn verbeterpunten. Vergeet het onderwerp niet zomaar.

Starten met duurzame inzetbaarheid

Sta je te springen om te stappen met deze negen stappen? Of ben je er al achter dat je op bepaalde gebieden wel wat hulp kan gebruiken? Neem eens contact met ons op, we denken graag met je mee!

 

Meer artikelen