Handel Groeit: E-learning Procesoperator

Deel dit verhaal

Wat is nou echt belangrijk voor een procesoperator om te weten en kunnen? Die vraag zweefde bij de deelnemers van sociaal fonds Handel Groeit. Hoe leid je iemand op tot procesoperator? Wij mochten meedenken en ontwikkelden drie modules om medewerkers op te kunnen leiden tot volwaardige procesoperators.

Processen, processen en nog eens processen

Vanuit Handel Groeit kwam de vraag om drie nieuwe modules te ontwikkelen die specifiek gericht zijn op de werkzaamheden van een procesoperator, dit voor hun e-learning de Logistieke Leerlijn. Dit ging om de volgende modules: het uitvoeren van het logistieke proces, het bewaken van het geautomatiseerde proces en het beheersen van het productieproces. Content developer Nienke Garritsen, die deze modules ontwikkelde, kreeg hierdoor zelf ook een goed beeld van deze processen: “Het leuke aan zo’n project is dat je zelf ook van alles leert over het onderwerp. Voorafgaand wist ik niks van dit soort processen, maar door het ontwikkelen van de modules ken ik heel wat logistieke processen inmiddels!”.

werkbezoek procesoperator

Theorie in de praktijk

Na het ontwikkelen van de theorie, mochten onze collega’s Nienke en Petra ook een kijkje komen nemen in de praktijk. Bij The Greenery zagen ze diverse logistieke processen in het echt gebeuren, waardoor deze kennis meegenomen kon worden in de e-learnings. Dit is ook één van de redenen waarom we werkbezoeken zo belangrijk vinden bij Human Talent Group. Het is belangrijk om een goed beeld te hebben van hoe het eraan toe gaat in de praktijk, maar het is even belangrijk om je doelgroep te leren kennen. Deze twee activiteiten werden mooi gecombineerd tijdens het werkbezoek.

“Bij The Greenery leerde ik de mensen kennen die uiteindelijk de modules gaan maken, hierdoor kreeg ik in één keer een veel beter beeld van de doelgroep – wat ik direct kon vertalen in de modules om ze beter te laten aansluiten op de doelgroep.”Nienke Garritsen, content developer.

Naast het leren kennen van de doelgroep, leerden Nienke en Petra ook hoe diverse machines werkten. “De machines die ik eerder had beschreven, zag ik nu echt in de praktijk waardoor ik direct kon testen of mijn theorie klopte,” vertelt Nienke hierover, “Al met al was het een leuke ervaring om eens een kijkje te nemen in de praktijk en de werkvloer beter te leren kennen.”

Afbeelding2

De procesoperator modules

In de drie eerder benoemde modules, komen praktijk en theorie mooi samen voor de groente- en fruitmedewerkers. Zo leren ze over het coördineren van logistieke werkzaamheden, het beheersen van productieprocessen en hoe ze op een veilige wijze met de machines werken. En dat is nog maar een klein deel van alles wat ze leren. Zo komen er nog veel meer belangrijke werkzaamheden bij waar medewerkers kennis mee maken: prioriteiten stellen, schoonmaken, kwaliteitscontroles uitvoeren en meer. Dit wordt geleerd met behulp van interactieve elementen, zoals sleepoefeningen, afbeeldingen met pop-ups en test-jezelf quizzen aan het eind van elke e-learning.

Terugblik

Voor Nienke was het dit haar eerste project bij Human Talent Group, ze was immers net een paar dagen in dienst toen dit project op haar bordje kwam te liggen. “Dit was mijn eerste ‘eigen’ project als content developer,” vertelt ze er zelf over, “als ik terugkijk naar dit project zie ik vooral een mooie uitdaging. Ik was helemaal onbekend met deze branche en dit beroep, maar door het ontwikkelen van de modules en het bezoeken van de werkvloer heb ik er veel van geleerd! Er is een hele mooie online leerlijn neergezet waar groente- en fruitmedewerkers echt wat aan hebben.”

Meer informatie over onze e-learning modules in samenwerking met Handel Groeit vind je op hun website. Samen eens praten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

Meer succesverhalen

Flex foodbase human talent group
Onderwijs

FoodBase: Flex fase 1

Op een leuke, interactieve en praktijkgerichte manier leren in een online-omgeving, dat is precies wat mbo-studenten kunnen bij Flex. Binnen

Lees verder

Samen bouwen aan een succesverhaal?